Bento Tips EP.4 avec Claudia d'Autriche

Bento Tips EP.4 met Claudia uit Oostenrijk

We hebben onlangs Claudia geïnterviewd, een bento-maker gevestigd in Innsbruck, Oostenrijk, die voedzame en verse lunches bereidt met smakelijke Oostenrijkse ingrediënten en recepten, maar ook met smaken uit de hele wereld. Als je door Claudia's Instagram (@claudias_lebenskunst) scrolt, kom je foto na foto tegen van verrukkelijke lunches vergezeld van verse kruiden en bloemen uit haar eigen tuin. In de wereld van bento's waar rijst over het algemeen domineert, zijn de bento's van Claudia uniek en anders dan normaal!

Lees verder om meer te weten te komen over Claudia's bijzondere aanpak bij het bereiden van mooie bento:

Bento&co: Hoe stel je je bentomenu samen?

Voor mijn bentoboxen gebruik ik vooral restjes van het avondeten. Ik kook graag in mijn vrije tijd, in het weekend en op mijn vrije dagen, en als ik een gerecht maak dat perfect in een bentobox past en goed invriest, maak ik er meteen meer. De restjes vries ik dan in kleine porties in, waardoor ik altijd een grotere keuze bij de hand heb als ik geen tijd heb om te koken of als er niets meer over is van het avondeten voor de bentobox van de volgende dag.

Bento&co: Ik begrijp het! Je doet dus vooraf wat voorbereidend werk.

Hierdoor bespaar ik tijd, breng ik diversiteit in mijn bento en weet ik ook hoe mijn maaltijd is bereid en welke ingrediënten er zijn gebruikt. Bovendien helpt het mij om wat gezonder te eten. (Ik probeer kant-en-klaarmaaltijden uit de winkel te vermijden, omdat deze vaak veel suiker en andere toevoegingen bevatten).

Ook gebruik ik vaak pasta, couscous of aardappelen in plaats van rijst als koolhydraat. Dit is misschien niet gebruikelijk bij een traditionele bento, maar het helpt me om mijn maaltijden te variëren.

Huisgemaakte bentolunch van gerookte ham, groene en witte asperges, gekookte aardappelen, kerstomaatjes, Hollandaisesaus in een Café de Paris Schotel Lunchbox met doorzichtig deksel
Een heerlijke bento van Claudia samengesteld uit gerookte ham, groene en witte asperges, gekookte aardappelen, kerstomaatjes, Hollandaise saus in onze Café de Paris box.

Bento&co: Je bentoboxen bevatten zoveel verschillende soorten voedsel, wat je lunch leuk zou moeten maken! Heb jij nog andere tips om Bento aantrekkelijker te maken?

Om kleur aan mijn bento toe te voegen, gebruik ik eigenlijk allerlei soorten groenten (vers, gestoomd, geroosterd, roergebakken...) en eetbare bloemen en kruiden die groeien op mijn vensterbanken, keuken en in mijn kleine tuintje in de zomer. In het begin had ik veel moeite met het inpakken van een bentobox, zodat er ruimte was voor alles wat ik erin wilde doen en het nog steeds leuk zou zijn om naar te kijken tijdens de lunch. Maar het wordt beter met de tijd, en ik heb veel geleerd van het kijken naar foto's van alle prachtige bentoboxen op internet en van andere Instagram-gebruikers.

Pastalunch in een bentobox met kerstomaatjes en verse bloemen als accenten Verse bloemen uit Claudia's tuin brengen kleuraccenten in haar lunches.


Bento&co: Het is erg handig om de bento's van anderen te zien ter inspiratie. Heeft u tips voor het organiseren van het voedsel in de bento?

Als ik een bentobox maak, gebruik ik het liefst slablaadjes of plakjes groente, zodat de bijgerechten niet door elkaar lopen. Als ik geen verse sla bij de hand heb, gebruik ik ook graag mijn slavormige siliconen verdelers en 'cups' die ik bij Bento & Co en tijdens mijn reis naar Japan heb gekocht.

Nadat ik de afgelopen jaren verschillende lunchboxen heb ingepakt, heb ik gemerkt dat het voor mij gemakkelijker is om het eten diagonaal in de bentobox te doen en de lege ruimtes te vullen met verse groenten, kruiden en bloemen als decoratie. Meestal zet ik de koolhydraten helemaal schuin naar boven in de hoek, daarna vul ik de bak van boven naar beneden met vlees of vis en bijbehorende groenten.

Bento-lunch met herfstthema, met pompoengnocchi met pancetta, spinazie en kerstomaatjes, rundvleesrolletjes, gebakken rode kool en bladvormige uitsnijdingen van wortelen en kaas.

Bento met herfstthema met pompoengnocchi met pancetta, spinazie en kerstomaatjes, rundvlees, gebakken rode kool, wortelen en kaas in bladvorm gesneden.

Bento&co: Dat is een goed advies. Het diagonaal schikken van voedsel zorgt voor visuele interesse! Welke gerechten verwerk jij graag in je bento?

Gebakken Parmezaanse Courgette, Cordon Bleu bijvoorbeeld, is gemakkelijk te bereiden en in te vriezen. Voordat ze in de Bento-box worden gedaan, gaan ze in de oven (courgette met parmezaanse kaas, Cordon Bleu) of worden ze een nacht ontdooid in de koelkast.

Bento-lunch met Cordon Bleu, cranberrysaus, rijst met erwten en verse producten uit haar tuin: Oost-Indische kers bloemen en bladeren, tagetes bloemen, groene slablaadjes, aardbeien en kumquat.

Claudia's lunch bestaat uit cordon bleu, rode bosbessensaus, rijst met erwten en verse producten uit haar tuin: Oost-Indische kers en bladeren, goudsbloembloemen, groene slablaadjes, aardbeien en kumquat.

Bento&co: Alles ziet er absoluut heerlijk uit. Mogelijk moeten we je binnenkort om deze recepten vragen!

Bedankt Claudia voor het chatten met ons. Het is fascinerend om te horen wat er achter de schermen gebeurt van deze getalenteerde bento-makers en nuttig om hun persoonlijke technieken te horen voor het maken van prachtige creaties.

Heb jij tips voor het maken van bento? Wij willen ze graag leren kennen. E-mail ons op info@bentoandco.com en laat ons je favoriete tips weten, samen met een foto van een bento die je hebt gemaakt, en maak kans om op onze blog te verschijnen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.