Bento Tips EP.2 avec l'artiste culinaire Pascale Kim Yamashita

Bento Tips EP.2 met culinair kunstenaar Pascale Kim Yamashita

We lanceren een nieuwe serie op onze blog waarin we enkele van onze favoriete experts interviewen over hun bento-tips en -trucs!

Gluten- en zuivelvrije foodstylist Pascale Kim Yamashita

Vandaag interviewen we Pascale Kim Yamashita ( @pascalestable ), een in Japan gevestigde foodstylist wiens spectaculaire maar stijlvolle bento-foto's altijd onze aandacht trekken op Instagram. Het bevat geometrische patronen en felgekleurde gerechten op een donkere achtergrond en is geïnspireerd op de Japanse, Koreaanse en andere wereldkeukens. Hun bentoboxen zijn een genot om naar te kijken en bevatten geen gluten of zuivelproducten!
Pascale's expertise op het gebied van foodstyling komt duidelijk naar voren als je door haar prachtige Instagram-pagina scrollt - het gebruik van donker hout als achtergrond, bloemen en planten in het kader en 'dramatische' verlichting maken het eten nog aantrekkelijker. Lees verder om meer te leren over Pascale en haar bentostijl.

Vertel ons een beetje over jezelf! Kun je ons concreet vertellen hoe het is om als foodstylist te werken?

Ik ben Koreaans, geboren in Frankrijk en woon nu 17 jaar in Japan. Ik heb sinds ik klein was in verschillende landen gewoond, waaronder Hong Kong en Saoedi-Arabië. Dus eten uit verschillende plaatsen was altijd iets waar we als gezin van genoten toen we opgroeiden.

Ik ben ook de moeder van een mooie tiener, een vrouw, een autodidactische kok en een ontwerper. Drie jaar geleden ben ik overgestapt op foodstyling omdat ik dat soort werk vaker krijg dan anderen. Mijn eerdere ervaring als ontwerper is een aanwinst voor mijn huidige werk. Zoals ze hier zeggen: “je eet met je ogen en dan met je mond”, toch?

En omdat eten een groot deel van mijn leven uitmaakt en ik al op jonge leeftijd begon met koken, is het logisch dat ik dit nu doe en ik ben er erg dankbaar voor. Werken als foodstylist is echt een baan waarin ik alles wat ik ben en waar ik van houd bij elkaar kan brengen. Uiteraard hou ik ervan om mooie dingen te maken en van eten, dus als je alles bij elkaar optelt, krijg je de droombaan. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen druk was, maar het is naar mijn mening een gezonde uitdaging als ik voedsel moet creëren en stylen waar mensen van kunnen genieten.

Hoe vaak maak jij bento?

Sterker nog, ik maak het bijna elke dag omdat mijn dochter nog op school zit en ik maak het sinds de pandemie ook voor mijn man. Ik denk dat er nog veel meer zullen volgen :)Hoe bepaal je je bentomenu?

Een paar jaar geleden heb ik ze voorbereid op basis van het schoolcurriculum van mijn dochter. Mijn dochter heeft geen schoolkantine meer, dus nu maak ik ze uit eerdere ervaringen en ik maak ook veel experimentele bijgerechten, voorgekookte maaltijden die het 's ochtends gemakkelijker maken en ik probeer ook nieuwe kruidenproducten voor de lol.

Je maakt vaak prachtige plantaardige bento. Is het moeilijk om plantaardige ingrediënten te vinden in Japan?

Oh dank je, ik ben erg gevleid.
Traditionele Japanse maaltijden die thuis worden bereid, bevatten in het begin heel weinig vlees en ik heb het geluk dat ik toegang heb tot Japanse ingrediënten omdat ik hier woon. Het is dus gemakkelijk om dat weer te geven in mijn bentobox. Er staan ​​ook heel veel plantaardige eettips op het net, die ook in mijn bento’s worden gebruikt. We hebben in Japan zeker niet zoveel variatie aan plantaardige ingrediënten als in het Westen, maar er zijn altijd manieren om ze te vervangen, en daar ben ik blij mee :)


Heeft u bento-tips of -trucs die u wilt delen?

Ik vind dat het vullen van een bento met meer dan twee herhalende kleuren het interessant houdt. De symmetrische, zich herhalende patronen vallen echt op, ik denk dat dat ongeveer mijn samengevatte stijl is.Bedankt Pascale voor het chatten met ons! Het is fascinerend om te horen wat er achter de schermen gebeurt van deze bento-experts en nuttig om te leren over hun technieken voor het maken van prachtige bento-creaties.

Heb jij tips voor het maken van bento’s? Wij willen ze graag leren kennen. E-mail ons op info@bentoandco.com met uw favoriete bento-maaktip, samen met een foto van een bento-maaltijd die u hebt gemaakt, en maak kans om op onze blog te verschijnen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.